2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Krustpils pagastā atsavina 2 535 litrus nelegālā alkohola, Jēkabpilī 327 gramus narkotikas (FOTO)

Krustpils pagastā atsavina 2 535 litrus nelegālā alkohola, Jēkabpilī 327 gramus narkotikas (FOTO)

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka strādājot pastiprināti nelegālo akcizēto preču apkarošanas jomā, VP ZRP Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar VP ZRP KPB patruļpolicijas nodaļas darbiniekiem, vienā no automašīnām atsavinājuši 2 535 litrus nelegālā alkohola. Aizturēti divi vīrieši.
 

Nelegālais alkohols tika pārvadāts automašīnā MB Sprinter, kurš bija pildīts 507 gab.piecu litru tilpuma plastmasas kannās. Automašīna tika apturēta Krustpils novadā Kruspils pagastā uz ceļa Rīga-Daugavpils 135,9 km. Par nelegālā alkohola pārvadāšanu aizturēti 1978.un 1975.gadā dzimuši vīrieši.
Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma „Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 

Savukārt Jēkabpilī VP ZRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar VP ZRP Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbiniekiem, veicot sankcionētu kratīšanu vienā no privātmājām, izņēmuši 327 gramus metamfetamīna. Aizturēts 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš ir narkotisko vielu lietotājs. Uzsākts kriminālprocess, pēc krimināllikuma 253.1 p.2.d.kas paredz sodu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.
 

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai aizturētās personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Ieva Sietniece
Valsts policijas
Zemgales reģiona pārvaldes
priekšnieka palīdze
 
alk

Atstājiet komentāru